GASTENBOEK

Plaats een reactie (onderaan) en lees die van anderen.

Wanneer u een reactie verstuurd kan het even duren voordat deze zichtbaar is. Om de site netjes te houden wordt alles eerst gecontroleerd. Uw reactie zien we graag tegemoet.

45 gedachten over “GASTENBOEK”

  1. Ik ben een project gestart. Het heet nooit meer thuis. Het is een eerbetoon aan de Indië militairen die niet teruggekomen zijn.

    Ik ben opzoek naar portretfoto’s van die militairen. Die combineer ik dan met een foto van het kruis welke op de erevelden in Indonesië staan.

    Ik hoop dat er mensen zijn die een bijdrage kunnen leveren aan dit digitaal monument.

    Want zijn kwamen nooit meer thuis…..

    https://www.facebook.com/nooitmeerthuis.nl/

  2. Hartelijk dank voor alle geboden informatie. Is er een namenlijst van de Palmboomdivisie ? Ik ben nu op zoek naar de ¨Indische¨ historie van mijn vader. Hij was zo gesloten als een boek en heeft nooit wat verteld over zijn Indische periode. Als dienstplichtige (geboren sept 1926) naar Indie ( dus waarschijnlijk Palmboomdivisie) . Daar gefunctioneerd als Bren-schutter. Gewond teruggekomen met de Groote Beer. Informatie altijd welkom.

  3. Dag Jo.
    Mijn broer en ik zijn allebei bezig met de stamboom van onze Opa aan moeders kant, Opa Kok. Wat we niet wisten is dat hij nog broers en zussen had. Één van zijn zussen is Helena Gebina Kok. Zij is getrouw met Bernardus Reginus Untied en kregen samen meerdere kinderen, waaronder zoon Jacobus Bernardus Untied.
    Graag zou ik een foto willen zien van zijn eregraf. En weet jij of er ook nog andere foto’s van hem zijn? En wat was de reden dat hij op Zuid-Sumatra zat?
    Ik hoop gauw wat van je te horen.
    Met vriendelijke groet,
    Frits van Lier.

  4. Dag allen,

    Wat een fijne informatieve website!!
    Mijn opa Wim Gademan is in 1999 al overleden, maar wij weten niks van zijn tijd in Indie. Nu ben ik samen met mijn vader aan het uitzoeken om meer van zijn tijd daar te weten te komen. Volgens uitgebreide staat van dienst is hij met de kota baroe naar Palembang vertrokken bij het 4-1 R.I. Mocht iemand iets over mijn opa weten uit die tijd, hoor ik dat heel graag!

    Hartelijke groet,
    Joyce Gademan
    Joycegademan@hotmail.com

  5. Geachte heer Diepman,
    Bent u dezelfde waarmee we een paar keer in de bus gezeten hebben samen met Heimen Top met een reis van de Stichting Oktober44 uit Putten ?
    Groet,
    Teun en Klazien van Unen
    Putten
    Nederland

  6. Mijn broer Karel Mebus was ook bij 4.1 RI.
    Bedankt dat ik even op uw site mocht rondkijken, zeer indrukwekkend.

    Wie mijn broer heeft gekend en daar nog wat over zou willen vertellen, c.mebus@quicknet.nl

    Chris Mebus

  7. legernummer27 10 30-055 (ex) soldaat van het derde peleton van de b-companie 4 1 RI.nog levend in goede gezondheid in ottawa caanada waar ik sinds enige tijd met zoveel plezier lees de verhalen van ons regiment gebaseerd op de letters van evert jan van de brink .alhoewel ik e vert niet gekend heb kan ik hem gooed volgen, vooral in lahat waar ons gehele bataljon tesamen was vvor dat wij optrokken richting pagar alam en eventueel via benkulu(benkoelen) terug huiswaarts met de louis pasteur in 1950 zoveel dank voor het samenstellen zou graag meer schrijven als het niet allemaal met slechts twee vingers moest. toch dank zij de computer kunnen wij contact opnemen.

  8. Mooi om al die oude fotos van mijn vader te zien met zijn vrienden uit die tijd. En de verhalen op de site zijn erg interessant en informatief. Zo krijg je een aardig idee van wat er allemaal gebeurde in die tijd. Want vroeger werd er natuurlijk bij ons thuis ook niet gesproken over wat zich afspeelde in die periode.

    Groet, Hans van den Barg.

  9. Mooie site, veel leuke info.
    Op de herdenkingsplaquette in Roermond staan 22 namen (zie http://www.nim-roermond.nl/plaquettes/92.jpg), terwijl in de informatie en in het gedenkboek 21 gesneuvelden voorkomen. P. Minneboo staat niet in het gedenkboek, maar wel op de plaquette… heeft iemand daar een verklaring voor?

  10. Beste Bert, je vader is met de “Kota Baroe”naar Indië gegaan en was ingedeeld bij de 2e divisie ( Palmboom) en was van ’47 tot ’50 gelegerd op Zuid Sumatra, tussen Palembang en Benkoelen

    groeten : Jande winter

  11. Mooi om te lezen. Mijn vader, bote storm was ook kok in palembang. Ik heb hem niet gekend, want tijdens mijn zwangerschap is hij in 1962 gestorven. Kende iemand hem, heeft u foto’ ? Zouden voor mij veel betekenen.

    Liesbeth storm

  12. Beste Stevelien,

    Wat een prachtige site en wat een mooi eerbetoon aan onze ouders/grootouders!! Mijn naam is Margot de Jonge en mijn vader Cor de Jonge was een dienstmakker van je opa.
    Vaak heb ik hem mogen ontmoeten want zij zaten beiden in de reunie commissie samen met Chris Pelle en Geert Kamps. Jammer genoeg kan ik me niet meer namen herinneren van deze commissie. Mijn vader is helaas in 1986 overleden. maar een ding is zeker deze site had hij geweldig gevonden!!
    Met vriendelijke groet,
    Margot de Jonge

  13. heel mooi die foto’s
    ik had gehoopt dat er foto’s van mijn vader bij zaten kon deze niet vinden, hij heeft ze jaren terug weggedaan (geschonken) maar aan wie?, ik ben opzoek naar deze foto’s, hij praate nooit over de tijd in Indie was hier in er gesloten, ik heb hen ook nooit goed gekent, wie zou mijn kunnen helpen om deze foto’s of deplekaten hiervan te krijgen?
    Ik heb weinig gegevens van hem. zijn naam Marten Boukes geb.14-12-1926 is waarschijnlijk in januarie 1947 naar india vertrokken en was waarshijnlijk gelegerd in Dandung of Soerabaja en was hospik?

    met vriendelijke groeten Marten Anne Boukes

  14. Ik was ingedeeld bij de Ondersteunings compagnie, bij het carrierpeloton, in de rang van sergeant. sectiecommandant van een sectie brencarriers.
    we werden meestal per sectie geplaatst bij een compagnie en waren gelegerd op diverse plaatsen op zuid-Sumatra, meestal op buitenposteb in de Rimboe. We hebben daar goed werk gedaan en geen oorlogsmisdaden zoals nu wel beweerd wordt. We hadden uitstekend contact met de
    plaatselijke bevolking.

  15. Ik was ingedeeld bij de ondersteuningscompagnie van 4 .- I- R. I. in de rang van sergeant en sectiecommandant van het carrier peloton. Het is juist zoals in de site is vermeld: we hebben moeilijke en mooie tijden gekend op Zuid-Sumatra. Een groot gebied we lagen verspreid op diverse plaatsen in de wildernis. In tegenstelling wat er wel beweerd wordt we hebben daar goed werk gedaan en we hadden goed contact met de plaatselijke bevolking

  16. Een mooi verhaal met herkenning ! Ik was daar zelf ook en ook met de
    Volendam gekomen ( misschien niet de zelfde reis ) Het enige verschil is
    dat ik bij de Marine was in die tijd,en later over geplaatst ben naar
    Soerabaja.

    Gr Albert

  17. Volgens mijn vader ging mijn oom Gerrit Coenen 27.0614.151 van 5-6 RI in 1948 met de ‘Zuiderkruis’ naar Indie en kwam hij in 1951 met ‘de Grote Beer’ terug.
    Kunnen deze datums en boten kloppen ?
    In de diverse publicaties lees ik steeds dat het 5-6 RI Bataljon met de ‘Nieuw Holland’ vertrok en met de ‘Zuiderkruis’terug kwam.
    Ad Nijssen Elsloo

  18. Wat een interessante site. Mijn vader, Klaas Koopman, ging altijd naar de reunie van 4-1-R.I; ik heb nog een foto van de 7e reunie 21 april 1990 in Assen. Hij vertelde weinig over zijn tijd in Indie. Hij is in 2007 overleden en laat vele fotos na van die tijd. Sommige zijn voorzien van locatie, zoals Kepahiang en Kebon-agoeng waardoor ik vermoed dat hij bij de D-cie zat. Heeft iemand nog meer informatie over de mensen die samen met hem daar gelegerd hebben gezeten? Het onderwerp is nu actueel vanwege de foto’s van het album van Jacobus R vandaag in de Volkskrant die zelfs executies laten zien. Ik hoop maar dat 4-1 R.I. daar niets mee te maken heeft. Ik hen ondermeer een drietal groepsfotos; samen zo’n 66 man die ik een keer zou kunnen scannen en uploaden.
    Groet, Gert Koopman

  19. Mijn Vader is Pieter de Vries hij is ook oud indieganger en zelf wilde hij er weinig over praten maar na enig zoekwerk heb ik het gedenkboek en een paar knopen en het certificaat behorende bij het lintje teruggevonden ik weet dat hij ook in 4-1 RI zat wie heeft meer informatie over mijn vader hij is in 2005 helaas overleden.
    Wie weet iets hij was nog wel eens in kontakt met ene Jan Quack dat weet ik nog en hij is een paar keer naar een veteranendag geweest.
    Ik hoorde dat er 30 -06-2012 weer een dag was ik zou het leuk vinden iets van de verhalen te horen zien of lezen
    Jan de Vries

  20. Onder het kopje “dienstmakker gezocht” zie ik een foto staan die verdacht veel overeenkomsten vertoond qua gezichten met een foto die ik heb. Deze foto is als oproep geplaatst in de “Margriet”, en ik heb er namen bij. Bij belangstelling gelieve contact met mij op te nemen, dan kan ik dat artikel & namen doorsturen.
    Met vriendelijke groet,
    Anita van der Burg

  21. wat een mooie uitgebreide site mijn opa diende in 1-4-6 RI als bren schutter nogmaals een zeer mooie site ga zo door en neem eens een kijkje op de onderstaande site
    http://www.4-6ri.nl/

  22. Ben op zoek naar dominee Bulthuis uit Groningen die gediend heeft bij
    de 4.1RI D op zuid Sumatra, misschien dat iemand adres gegevens heeft?

    met vriendelijke groet,
    Andre kok

  23. Hallo,
    Ik heb nog foto’s van de ere-graven van de volgende soldaten die op het ereveld van Semerang zijn begraven.

    B.P van Duin.
    L.Visser.
    J.B. Untied
    W.H.E van den Berg
    J.Brand.
    G.Bennink
    M.Bruins.

    Als iemand deze foto’s wil zien stuur dan even een mail.

    Groetjes,
    Jo Stinissen

    Ps mijn vader zat in de A-cie.

  24. Een zeer gedocumenteerde weblog trof ik hier. Mijn welgemeende complimenten voor de veelzijdige informatie die hier te lezen is en ook de grote hoeveelheid foto’s (ook van documenten) die ik zag. Als (pasgeboren)baby en kleuter was ik met mijn moeder en 3 jr. oudere zusje geïnterneerd in het jappenkamp Baju Biru (Ambarawa, Java). Mijn vader overleed in 1943 als krijgsgevangene op het eiland Flores. Zal zeker nog meerdere keren een bezoek brengen aan deze weblog.

  25. Wat een grote serie foto’s zijn daarvan bewaard gebleven! Fijn om die te kunnen bekijken. mooi om te weten dat de foto’s voor de huidige en komende generatie(s) te zien blijven.

  26. Mooi om dit verslag te lezen en de foto’s er bij te bekijken; bijzonder voor mij omdat ik nooit eerder een ooggetuigenverslag van de politionele acties las. Op mijn weblog is de reis naar Indië te lezen die mijn vader in brieven aan zijn familie schreef, maar dat was in 1927. Ook een ooggetuigenverslag van de omstandigheden die tot zijn overlijden hebben geleid in 1942/43 is daar te lezen.

  27. Hallo,

    Mijn vader Jan Stinissen uit Nieuw-dijk in Gelderland heeft 3 jaar in Indie gediend.
    Hij heeft hier nooit echt over deze tijd gepraat.
    Ik weet niet of er nog iemand leeft die mijn vader heeft gekend uit deze tijd. Pa is overleden in 2004.
    Zou graag willen weten hoe Pa was in Indie. Ben zelf nu 54 jaar.

    Pa had en heeft nog steeds veel foto’s over deze tijd.
    Ik weet niet of er iemand is die deze foto’s nog eens wil zien..

    Vriendelijke groeten,

    Jo Stinissen.

  28. hallo
    ik ben een zoon van Henk Kremer en vind deze site zeer goed en geeft veel info over wat er allemaal is gebeurd in indie,want mijn vader is er ook geweest.

    mvg bert

  29. mijn vader henk kremer zat volgens mij ook bij de 4 eentjes zo vertelde hij altijd. en bij de laatse reunie was ik ook mee en nu is mij vraag weet iemand met wilk schip hij naar indie is gegaan en welke devisie hij zat zodat ik meer info kan zoeken op deze site.want hij is overleden 2008.

    met vriendelijke groet,
    Bert Kremer zoon van Henk Kremer

  30. Hallo Steveline,
    Ik ben weer een uurtje gaan *wandelen* door je Site.
    Vooral Palembang(Sumata) gedeelte vind ik altijd leuk om te lezen
    Groetjes

  31. Een van jullie vrienden is in Tebing achtergebleven,
    getrouwd met een Inlandse (nu : Indonesische), zijn naam is
    vd Berg, heeft 3 of 4 kindeen, nu allen reeds volwassen met gezin.
    De oudste dochter heet Medy. De fam.vd.Berg in Tebing heeft familie in Leuwarden (denk ik). Opa & Oma vd Berg-Buwalda
    waren ooit met vacantie (1968 ?) naar Palembang en verder gereisd naar Tebing, hun zoon bezoeken. Ook een jongere broer van vd Berg kwam een keer hem opzoeken in Tebing.
    Deze vd Berg in Tebing is geliefd bij de bevolking, hij helpt de mensen als ze ziek zijn, met medicijnen. Zijn schoonzoon(man van Medy) werkt samen met een Apotheek. Ik ben ook benieuwd hoe het gaat met de familie vd.Berg in Tebing.

  32. Hallo Steveline,

    Complimenten wat een mooie site heb je hier neergezet!
    Ik weet dat hier veel tijd en werk in gaat zitten maar het is altijd de moeite waard om de veteranen te blijven herdenken.
    Succes verder met deze mooie site!

    Mvg,
    Marga

  33. Beste,

    Vind het een goed initiatief dat u het verhaal verteld uit de ogen van een getuige. Ga zo door met de website is echt een toegevoegde waarde voor het internet. Dichter bij kan je niet komen als leek.

    Mvg,

    Niels

  34. hoi stevie
    top gedaan!!!
    ziet er erg mooi en goed uit.
    zul je vast veel reacties op krijgen.
    liefs

  35. Hallo Steveline,

    Heb je berichtje ontvangen en zal ook jouw pagina toevoegen bij mijn links. Het is onnoemelijk veel werk om zo’n website in elkaar te draaien, en vaak gaat het gepaard met emoties. Maar je bent goed bezig! Complimenten! Ik ben blij dat er nu wat meer bekendheid is voor wat betreft de Palmboomdivisie, en in mijn geval dan specifiek de Aan- en Afvoer Troepen, waar mijn vader chauffeur was.
    Je hebt ook best veel foto’s. Je zult merken dat daar het meest naar gekeken wordt door het publiek. Nabestaanden zoeken toch meestal herkenning. Heb je de site al aangemeld bij Google?
    Ik wens je verder veel succes met je zoektocht en uitbreiding van de site!

    Groetjes, Astrid

  36. Goedenmorgen Steveline ,

    Ziet er goed uit je site over de Indië tijd !
    Alleen ik wilde de link plakken in mijn Hyves bij de tips en dat lukt niet omdat er een programmeerfout in zou zitten ?!

    Groetjes en succes van Gerrie

  37. Beste Steveline,
    Interessant om alles te bekijken.
    Mijn oom (H. Bouwman) was commandant van 4-1R.I., mijn moeder was zijn zus. Mijn oom sprak nooit één woord over deze periode. Een verhaal wat ik ken is dat mijn oom na gevangenschap thuis kwam. Zijn uniform was volledig versleten en hing met draadjes aan elkaar.
    Waar ik erg nieuwsgierig naar ben, zijn er foto’s met stafleden erop? Sommige foto’s staan in het gedenkboek van 4-1R.I.
    M.a.w. ik zoek nieuwe informatie, alles is welkom!
    Met vrgr. Rik.

Geef een reactie