Afbeeldingen

Deze foto’s kwam ik tegen op het internet via  www.gahetna.nl. Dit is een onderdeel van het nationaal archief waar bijna 1000 jaar aan geschiedenis van Nederland is opgeslagen. Door op de afbeelding te klikken komt u direct bij dezelfde afbeelding in het archief van www.gahetna.nl

Lahat: 4-1 RI heeft in de omgeving van Lahat een grote oefening gehouden. Alle m…

Lahat: 4-1 RI heeft in de omgeving van Lahat een grote oefening gehouden. Alle mogelijkheden die zich in het veld kunnen voordoen, deden zich ook op de oefening voor. Het oversteken van een kali. De “weapon-carrier” wordt op de rubberponton geschoven. Lt-kol. Bouwman, de commandant van 4-1 RI, uit Arnhem helpt zijn soldaten een handje.

In het fort Marlborough te Benkulen, dat gesticht werd door een van de voorvader…

In het fort Marlborough te Benkulen, dat gesticht werd door een van de voorvaderen van de staatsman Winston Churchill, ligt nu de staf van de 4-1 R.I. Het monument van de Engelse resident van Benkulen, die vermoord werd in de nacht van 27 december 1807.

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met als voo…

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met als voornaamste doel, het overtrekken van een grote rivier. Korporaal Simons uit Enkhuizen in stelling aan de oever van de rivier.

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met las voo…

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met las voornaamste doel, het overtrekken van een grote rivier. Infanterie, genie en pioniers namem aan de oefening deel.

Majoor A. de Boer uit Amsterdam geeft het sein aan de mannen in een rubberbootje…

Majoor A. de Boer uit Amsterdam geeft het sein aan de mannen in een rubberbootje om de Moesi over te steken (4-1 RI).

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met las voo…

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met als voornaamste doel, het overtrekken van een grote rivier. De mortiergroep in stelling. Het zijn de soldaten Folkert Hummel uit Zevenhuizen, Antoon Hansman uit Lemelerveld (O) en Piet van Dijk uit Groningen.

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met las voo…

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met als voornaamste doel, het overtrekken van een grote rivier. Er wordt een bamboevlot gemaakt om straks de kali over te steken. De wapens werden er op vast gesjord. V.l.n.r. Hendrik Schottert (Lemelerveld), Jaring Miedema uit Hijlaart (Fr) en sgt. Henk Blaauw (Zuidbroek).

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met las voo…

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met las voornaamste doel, het overtrekken van een grote rivier. Infanterie, genie en pioniers namen aan de oefening deel. Vrachtauto’s voeren gereedschappen en zwaar materiaal aan, als de eerste “tegenstand” gebroken is.

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met las voo…

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met las voornaamste doel, het overtrekken van een grote rivier. Infanterie, genie en pioniers namen aan de oefening deel. De mortiergroep in stelling. Het zijn de soldaten Folkert Hummel uit Zevenhuizen, Antoon Hansman uit Lemelerveld (O) en Piet van Dijk uit Groningen.

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met als voo…

In oktober hield 4-1 RI in de omgeving van Lahat een grote oefening, met als voornaamste doel, het overtrekken van een grote rivier. Ter versterking van een aan de andere oever gevormd bruggenhoofd worden er meer militairen en wapens naar de overkant gebracht

Een detachement van 4-1 RI heeft niet over teveel aan belangstelling te klagen. …

Een detachement van 4-1 RI heeft niet over teveel aan belangstelling te klagen. Telkenmale als er een bezoeker komt, toont het detachement grote belangstelling. V.l.n.r. Jan van Dijken uit Groningen, Henk Brouwers uit Hallum (Fr,), Piet Selis uit Den Haag, Frans van Staalduinen uit de Lier (Z-H) in gesprek met de burgerbezoeker de heer W.C. Verboom, hoofverkenner van het algemeen Landbouwsyndicaat

De onderwijzer van een klein dorp Pagar Goenoeng heeft er aardigheid in de solda…

De onderwijzer van een klein dorp Pagar Goenoeng heeft er aardigheid in de soldaten van 4-1 RI te helpen als zij pakjes naar huis willen sturen. Hij beschikt namelijk over een soldeerbout en verpakt daarmee de pakjes voor thuis luchtdicht. Hier Berend Liebe uit Spier en Abel Kuizenga uit Baflo met hun pakjes bij de onderwijzer-loodgieter