“Het fiere eendje”

HET FIERE EENDJE” 4-1 R.I.  

BIJNA 1000 FOTO’ S EN DOCUMENTEN ONLINE!

 

Op 30 juli 1947 vertrok mijn opa -Evert Jan van den Brink-  met de “Volendam” naar Indie. Bijna 3 jaar lang heeft hij in de tropen doorgebracht! Op 24 februari 1950 kwam hij weer terug in Nederland met de “Pasteur” . Sinds die tijd is Indie nooit meer uit zijn gedachten geweest. Het heeft hem gevormd tot wie hij was. Hij sprak niet veel over die tijd met ons, toch kon je aan alles merken dat het hem niet los had gelaten. Hij zocht het land nog tweemaal op en was veel bezig met reunies, boeken en andere documentatie. Hij zat in Staf. Cie. 4-1 R.I.  Bijgenaamd: “Het Fiere Eendje”.

Evert Jan is  overleden in 2003. Hij heeft veel nagelaten uit die tijd. De vele foto´s, boeken, brieven en documenten maakten mij nieuwsgierig naar deze tijd, als kind vond ik het al prachtig.  Deze geschiedenis moest naar mijn idee ook voor anderen beschikbaar zijn. Om die reden heb ik veel van zijn foto’s en documenten online gezet. Wanneer u iets of iemand kent op de foto’s, of een aanvulling heeft op welke manier dan ook, laat gerust een berichtje achter. Ook is het mogelijk om uw eigen verhaal e.d. te laten plaatsen op deze site.

Steveline Groen

Site ter ere van:

E.J. van den Brink 260318084

Dpl. Soldaat Staf cie. 4-1 R.I.

5 gedachten over ““Het fiere eendje””

 1. Beste Stevelien,

  Wat een prachtige site en wat een mooi eerbetoon aan onze ouders/grootouders!! Mijn naam is Margot de Jonge en mijn vader Cor de Jonge was een dienstmakker van je opa.
  Vaak heb ik hem mogen ontmoeten want zij zaten beiden in de reunie commissie samen met Chris Pelle en Geert Kamps. Jammer genoeg kan ik me niet meer namen herinneren van deze commissie. Mijn vader is helaas in 1986 overleden. maar een ding is zeker deze site had hij geweldig gevonden!!
  Met vriendelijke groet,
  Margot de Jonge

 2. Beste Steveline,
  Interessant om alles te bekijken.
  Mijn oom (H. Bouwman) was commandant van 4-1R.I., mijn moeder was zijn zus. Mijn oom sprak nooit één woord over deze periode. Een verhaal wat ik ken is dat mijn oom na gevangenschap thuis kwam. Zijn uniform was volledig versleten en hing met draadjes aan elkaar.
  Waar ik erg nieuwsgierig naar ben, zijn er foto’s met stafleden erop? Sommige foto’s staan in het gedenkboek van 4-1R.I.
  M.a.w. ik zoek nieuwe informatie, alles is welkom!
  Met vrgr. Rik.

 3. Hė Pien, hoest nou? Ik zit lekker op mijn iPad in een luie stoel alle foto’s te bekijken. Gaaf meid!!!! Ik zie uit naar meer foto’s of andere dingen.

 4. Hoi Steveline
  wat een mooie site is dat en gaat dat worden!
  Dat ziet er mooi uit.
  Mooi eerbetoon aan je opa!
  groet
  Adri

 5. na al die jaren,en dankzij internet is het nu mogelijk om foto,s en materiaal teplaatsen van onze vaders en opa,s van de tijd dat ze in indie gelegerd waren.
  dank zij mijn dochter die haar opa heel goed gekend heeft.
  dochter van Evert-Jan van den BRINK

Reacties zijn gesloten.